Турнір-вікторина знавців етикету

"У лабіринтах етикету"
Етикет... Це слово здається нам чимось далеким від повсякденності. Воно нагадує про старовинні замки і лицарів, королів та придворних, пишні прийоми та бали. Багато-хто вважає, що етикет - це правила поведінки для "парадних" моментів життя. Але чи так це насправді? Етикет охоплює всі ситуації, у яких відбувається спілкування між людьми, тобто комунікація. Тому, якщо ми живемо не в пустелі, нам аж ніяк не уникнути знайомства з ним.
 Так, як у бібліотеці постійно йде живе спілкування між читачами та бібліотекарями, важливе значення має мова жестів, міміка, інтонація та тембр голосу бібліотечних працівників.Таким чином реалізується комунікативна функція бібліотек. 
Саме тому  наша бібліотека провела 
турнір-вікторину знавців хороших манер: "У лабіринтах етикету".


 На захід завітали учні 2-го класу гімназії № 23.
На початку заходу бібліотекар старшого абонементу Шпаківська Світлана розповіла дітям про історію виникнення етикету. 
Також учні дізналися про основні правила вихованості, які визначив видатний педагог В.О. Сухомлинський у своїй книзі: "Як виховувати справжню людину" та різні види етикету.






Крім того, учасники заходу відповідали на питання вікторини про етикет. Наостанок діти переглянули відео ролики: "Як правильно вести бесіду", "Правила поведінки у школі", "Як поводитися у бібліотеці". 

Коментарі

  1. Чудовий виховний та пізнавальний захід! Діти почули розповідь про етикет, взяли участь у вікторині, переглянули розвиваюче відео. Зі світлин фотографій видно, як дітям було цікаво! Тепер лишається закріплювати ці знання, читаючи книги В.Сухомлинського. Адже він написав стільки корисних, повчальних оповідань для діток!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ