Година-спомин

"Чорна трагедія на кольоровій землі"
Тиша... В читальній залі бібліотеки на столі стоять книги про Чорнобильську трагедію. Горить запалена свічка. Метроном відраховує хвилини... Саме так розпочалася 
година-спомин до річниці аварії на ЧАЕС: "Чорна трагедія на кольоровій землі".


Є дати, які не викликають у наших душах нічого іншого, окрім жалю, болю та співчуття. До таких належить річниця аварії на Чорнобильській АЕС. 26 квітня виповнилося 
30 років з дня цієї страшної трагедії, що і сьогодні болем відгукується в наших серцях. 30 років тому сталась катастрофа, яка не має минулого. І ще не одне покоління відчуватиме наслідки тієї біди. 
Ведучими заходу були завідуюча бібліотеки-філіалу № 1 Когут Людмила Феліксівна та бібліотекар молодшого абонементу Гнатюк Вікторія.
Учасниками заходу стали учні 2-го класу гімназії № 3.
На початку години-спомину завідуюча бібліотекою Людмила Феліксівна  представила дітям виставку книг про Чорнобиль: "Нехай в серці не згасне пам’ять", епіграфом до якої стали слова з Біблії:

«І велика зоря спала з неба, палаючи, як смолоскип. І спала вона на третину річок та на водні джерела. А ймення зорі тій Полин... І стала третина води, як полин, і багато людей повмирало з води, бо згіркла вона.» Рахунок буде 904. Всіх поіменно – у незабуття... І буде суд, який поверне віру, Та не поверне молоді життя...
(Біблія. Об'явлення Івана Богослова). 




Бібліотекар молодшого абонементу Гнатюк Вікторія провела з учнями бесіду і розповіла їм цікаві факти про аварію на Чорнобильській АЕС.



Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих внаслідок аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання.



Діти не залишилися осторонь від цієї дати і приймали активну участь у заході. Вони підготували віршовану композицію: "Вшануємо пам’ять загиблих", яку виконали під музичний супровід "AVE MARIA". 




Малюнок "Чорнобиль очима дитини"
Намалював учень ЗОШ № 5   6-Б класу 
 Гнатюк Дмитро

Крім того учасники години-спомину переглянули відео, присвячені Чорнобильській трагедії: "Героям Чорнобиля присвячується", "Пісня в пам’ять...Чорнобильська трагедія", "26 квітня 1986 року Чорнобильська аварія".  
30 років минуло... Це день пам’яті, день скорботи і роздумів. 26 квітня у багатьох країнах світу сотні дзвонів перегукуються із чорнобильським на знак пам’яті про жертви зірки Полин. Запалають свічки у храмах, зазвучать молитви...





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ