ЧИТАТИ ВГОЛОС - НЕ СТРАШНО!



5 лютого у світі відзначають Всесвітній день читання вголос. Чи знаєте ви, чому це важливо для дитини? Що відомо про Всесвітній день читання вголос? Уперше проводити такий день запропонувала організація LitWorld 11 років тому.


 Головною метою організатори називають отримання спільної насолоди від читання та співпереживання історій, а також популяризацію навичок грамотності. Відтоді це переросло в масштабний рух, який об’єднує читачів, письменників та слухачів по всьому світу. 
Вже стало доброю традицією відзначати цей день у дитячій бібліотеці на Київській. Цьогоріч ми вирішили присвятити його творчості Всеволода Нестайка. 2020 рік – ювілейний для видатного українського письменника, адже виповнюється 90 років від дня його народження.





 Читачі нашої бібліотеки активно долучилися до Всесвітнього дня читання вголос. Бажаючих почитати вголос було достатньо, серед яких і жіноча половина родини Окрушко.


 Розташувавшись у затишному куточку, дівчатка з цікавістю слухали про незвичайні історії героїв книги "Дивовижні пригоди в лісовій школі", яку вголос їм читала мама.


 День пройшов цікаво та творчо. І читачі, і бібліотекарі відчули радість і піднесення від спілкування з книгами та можливістю пізнавати ближче один одного.



 А головне, всі були мотивовані до подальшого читання книжок.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ