ФОЛК-ДЕФІЛЕ "ОЙ ЯКА Ж ТИ ГАРНА, СОРОЧКА ВИШИВАНА!"



Напередодні Дня вишиванки, у бібліотеці-філіалі №1 для дітей, у цікавій ігровій формі пройшло фолк-дефіле «Ой, яка ж ти гарна, сорочка вишивана». Народне прислів’я каже: «Без верби і калини нема України». До цього прислів’я ми додаємо «Без вишивки, верби і калини нема України». Тому, що вишитий рушник і вишита сорочка давно стали українськими народними символами-оберегами.



Щороку третього четверга травня святкуємо Всеукраїнське свято – День вишиванки. Свято не прив'язане до жодного державного чи релігійного. В цей день кожен українець може одягти вишиванку і вийти в ній на роботу, в університет, школу, чи садочок. Саме тому сьогодні до бібліотеки на фолк-дефіле завітали учні 2 кл. гімназії №23 в українському національному одязі – вишиванках. 



На початку заходу дітки ознайомилися з історією національного вбрання українців, символами у вишивці та їх значенням . Під музичний супровід,  гості свята Марії Карук,  діти на імпровізованому подіумі  демонстрували свої вишиванки. 




 Учасники дефіле були дуже гарними, тому переможця вибрати було важко.








Приз глядацьких симпатій - яскраву книгу казок, отримала Котенко Софійка, а інших учасників показу бібліотекарі пригостили  солодощами.







 Під кінець свята діти прийняли участь у святковій фотосесії, аби пізніше залишити не менш яскраві світлини на сторінках наших спогадів.











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ