МАЙСТЕР-КЛАС З ФЛОРИСТИКИ "МАК-КВІТКА МИРУ"



Червоні маки – символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та гине на сході України у боротьбі за незалежність. Для нас, українців, квітка червоного маку ще з козацьких часів була символом пролитої у боях крові, не раз оспівана у народних піснях та думах. Червоний мак вперше використано на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014році. А тепер червоний мак набуває символічного значення й в Україні.



 Юні користувачі нашої бібліотеки, першокласники гуманітарної гімназії №23, долучились до виготовлення цих оберегів, прийнявши участь у майстер-класі «Мак – квітка миру».






Всі діти великі молодці – попрацювали на славу. Роботи вийшли у всіх яскраві та красиві.








« Я впевнена, що цю квітку пам’яті  дітки будуть використовувати за призначенням.  Зможуть самостійно повторити виконання роботи і зробити чудовий оберіг своїм близьким та друзям, подарунок тим, хто цього насправді заслуговує», - зазначила вихователька Синиця Ольга Іванівна.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.
Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ