ІСТОРИЧНИЙ КРУЇЗ "ВІЙНІ НЕМАЄ ЗАБУТТЯ"


Встеляйте квітами дороги,
Дзвінкі заспівуйте пісні:
Сьогодні свято Перемоги,
Найкраще свято навесні!
Марія Познанська

Чимало свят дарує нам весна. Та найбільш зворушливе для нас – величне свято Перемоги. 9 травня – свято свят. Воно ніколи не затьмариться у віках. В цьому році – 74-та річниця Перемоги великого народу у страшній, кривавій війні 20-го століття.


 Друга світова війна все далі і далі від нас, ми всі знаємо, що вона була страшною та кривавою, що загинула на ній невимовна кількість мільйонів людей, які просто хотіли жити. Ми знаємо фронтові пісні, ми знаємо наскільки тяжкою вона була. Знаємо - ми, старше покоління, але чи знають про неї теперішні хлопчики та дівчатка. Як донести все це, як розповісти про це? І тому, бібліотекарі підготували та провели для першокласників гуманітарної гімназії №23 історичний круїз «Війні немає забуття».




 Школярі познайомилися із сторінками історії періоду Другої світової війни,  дізналися про роки окупації в Україні, про героїчні подвиги наших дідів та прадідів. За допомогою документального кіно було показано,  яким важким був шлях до Перемоги.





 По дитячих оченятах бібліотекарі побачили, як дітки прониклися побаченим і почутим. А під кінець заходу присутні у залі вшанували пам’ять загиблих у Великій Вітчизняній війні хвилиною мовчання

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ