НІНА БІЧУЯ - КАВАЛЕР ОРДЕНА УСМІШКИ


Ніна Леонідівна Бічуя народилася 24 серпня 1937 року в місті Києві, а зростала з ранніх літ у Львові. Батьки виховували доню свідомою українкою.

У літературу Ніна Бічуя ввійшла в 60-х роках минулого століття.

Як письменниця Ніна Бічуя одразу виявила себе дуже яскраво.

Для дітей вона написала чудові повісті “Канікули у Світлогорську”, “Шпага Славка Беркути”, “Звичайний шкільний тиждень”, “Яблуня і зернятко”.

Письменниця чи не єдина з-поміж українок має честь носити Орден Усмішки. Це міжнародна нагорода, яку присуджують митцям діти. Кавалерами цього ордена були Папа Іван Павло II, Далай-лама, матір Тереза, шведська письменниця Астрід Ліндгрен а також сучасний поет Іван Малкович.

Психологічна повість «Шпага Славка Беркути» входить до шкільної програми з української літератури. Авторка висвітлює проблеми дорослішання дітей-школярів, шляхи формування їхніх характерів, розуміння відповідальності за свої вчинки. В повісті показано й протистояння правди і брехні, стосунки між школярами, а також їхні стосунки з батьками та вчителями; проглядаються і перші паростки кохання та проблема вибору. Читачі — школярі та їхні батьки, зможуть багато цікавого пізнати завдяки запропонованій повісті.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ