Мовне лото

Із слова починається людина, із мови починається мій рід


Спочатку було слово... А слово до слова - складається мова.
Мова - найбільший скарб кожного народу. Для нас найближчою і найріднішою є українська... Красива, мелодійна, барвінкова, калинова, солов'їна... 
А для українських діточок рідна мова має стати невимушеною, природною мовою повсякденного спілкування.


Напередодні Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада, у затишній читальній залі дитячої бібліотеки на Київській відбулося справжнє святкове дійство. На урочистий захід - мовне лото "Із слова починається людина, із мови починається мій рід" до нас завітали учні 1-го класу гуманітарної гімназії № 23, щоб засвідчити свою пошану рідній мові, продемонструвати свої вміння та знання у грі.



 А яке ж свято без гостей? Справжнім сюрпризом для малечі став візит житомирської письменниці Марії Карук, вірші й пісні якої прийшлися до душі всім присутнім. Діти залюбки розучували рядки з авторської пісні поетеси про рідну мову і заспівали її хором. 






  

Далі в програмі були завдання для кмітливих та ерудованих юних мовознавців. Школярики жваво відповідали на питання-загадки про унікальну літеру "Ї" та взяли активну участь у мовній лото-вікторині.









Найбільше емоцій у дітлахів викликала запропонована бібліотекарями весела гра-конкурс "Сонце-Місяць"...









А потім всі разом водили український хоровод "Подоляночку" під музичний супровід нашої чарівної гості Марії Карук


 




Ми сподіваємось, що наші маленькі українці та україночки - гідні нащадки свого народу, завжди будуть шанувати рідну мову, писати правильно, висловлювати нею свої почуття щиро, та пишатися нею - бо українська мова - унікальна!!! 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ