Мульт-круїз

Дивовижний світ казок Сельми Лагерлеф


 20 листопада 1858 року в самому серці Швеції - Вермланді - на світ з'явилась дівчинка Сельма Лувіса Оттилія Лагерлеф, яку згодом вся Швеція стала називати "наша Сельма"...


Сельма Лагерлеф - шведська письменниця, перша жінка, що отримала Нобелівську премію з літератури (1909 р.). Найбільшу популярність серед читачів вона здобула завдяки своєму дитячому казковому роману "Чудесна мандрівка Нільса Гольгерсона з дикими гусями", що з'явився у 1906 році.

Жив собі хлопчик. Звали його Нільс. Хлопчик був неабиякий шибеник, і за це гном обернув його на карлика... 
"Мандрівку Нільса з дикими гусьми" знають і люблять діти багатьох країн світу.
Неодноразово цю повість-казку було екранізовано, у різних країнах за її сюжетом знято мультфільми та фільми.


Сьогодні, з нагоди 160-річного ювілею видатної шведської літераторки, до "бібліокінозалу"нашої дитячої книгозбірні на Київській завітали на мульт-круїз "Дивовижний світ казок Сельми Лагерлеф" учні 1-го класу гуманітарної гімназії №23.


Діти із задоволенням переглянули одну з мультверсій казки про Нільса, а саме мультфільм "Заколдованный мальчик". Потім, зачитуючи разом із бібліотекарями уривки з книги, порівнювали екранізацію із паперовим оригіналом.





Присутні отримали неабияке задоволення від перегляду та спілкування, а також всі бажаючі мали нагоду сфотографуватися на пам'ять у бібліотечній фотозоні. 


Запрошуємо всіх до нас за цікавою книгою та гарними враженнями!!!

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ