Патріотичний квік-тайм

Славетні лицарі українського народу

Сьогодні свято, конкурс нині,
Сьогодні все козацтво тут,
І в цьому залі радість лине,
Козацькі ігри всіх нас ждуть!

14 жовтня відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Саме Покрова була одним із головних свят запорізьких козаків, вони вважали Її своєю заступницею і покровителькою. Саме тому цього дня відзначають День українського козацтва.
 З 2014-го року 14 жовтня стало державним святом - Днем захисника України.


З давніх-давен нашому народові доводилося відстоювати права на свободу і вільне існування, адже наша земля завжди була щедрим і багатим краєм, на який зазіхали вороги. Козаки боронили рідний народ і свою землю, прагнули свободи, незалежності і утворення власної самостійної держави.
Доблесні воїни, втікачі, українські лицарі та хоробрі захисники — як тільки не називали козаків...


До Дня українського козацтва у нашій дитячій бібліотеці відбувся патріотичний квік-тайм "Славетні лицарі українського народу".


Під час заходу учні 1-В класу гуманітарної гімназії №23 дізналися багато цікавинок про козаків, їх подвиги, культуру та побут, переглянули відеопрезентацію по темі. 




Школярики захоплено гортали сторінки книжок, розглядаючи літературу, представлену на книжковій виставці.









Найбільші емоції у малечі викликала конкурсна ігрова програма. Діти із задоволенням взяли активну участь у "козацьких розвагах": малювали козака у "Конкурсі майстерних художників", проявили неабияку "Козацьку спритність" у естафеті з кульками, влаштували справжні "Забави кашоварів", перебираючи квасолю з горіхами, перевіряли "У кого сильніша рука","Хто більше віджимається від підлоги". У конкурсі "Аси піднебесся" юні козачата змагалися, запускаючи паперові літачки, а також вони проявили справжню козацьку витривалість у перетягуванні канату.
А наостанок всі разом станцювали "Веселий гопак"...













 






Підсумовуючи сьогоднішні змагання, можна з упевненістю стверджувати, що наші юні козачата - достойні нащадки своїх славних предків-запорожців! І, сподіваємось, кожен з них своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ