медіа-урок

"Правила безпечного Інтернету"
День безпечного інтернету (Safer іnternet day) прогресивне людство відзначає 6 лютого, адже дана проблема давно вже стала однією з глобальних. Цю традицію запровадили в Європі в 2004 році, бо питання інформаційної безпеки виявилися актуальними для різних країн світу.
 В останні роки у віртуальний світ все частіше заглядають діти.  В той же час, далеко не всі дорослі усвідомлюють потенційну загрозу спілкування підростаючого покоління з електронною машиною. Діти легко «підсаджуються на голку» інтернет-розваг, часто-густо зовсім не призначених для них. Більш того, дитина через незрілість психіки не в змозі адекватно оцінити отриману, за допомогою Глобальної мережі, інформацію. З позицій закону багато інтернет-погроз не є протиправними, але вони явно неприпустимі з позицій моралі. Тому в даному випадку актуальною стає допомога самого суспільства. 
Наша бібліотека не залишилася  осторонь від цієї проблеми. Тому сьогодні ми провели медіа- урок "Правила безпечного Інтернету".


У заході взяли участь учні 4-го класу гімназії № 3.


На початку заходу бібліотекар старшого абонементу Шпаківська Світлана ознайомила дітей з книгами про компьютери та мережу Інтернет.


Також учасники заходу дізналися історія появи  та поширення Інтернету у всьому світі.


Школярі перегляну відео ролик: "Правила безпечного користування  Інтернетом".


Бібліотекар провела з дітьми вікторину загадок про Інтернет.
Наостанок медіа-уроку учасники заходу преглянули мультфільм: "Безпечний Інтернет".


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ