Реклама книги

Любі наші читачі!
З’явилася друком нова цікава книга!
Радимо прочитати книгу  сучасного українського письменника Валентина Бердта «Мій друг Юрко Циркуль та інші».

  
                        Джерело

 Бердт, В.  Мій друг Юрко Циркуль та інші  [Текст]: для серед. шк. віку / Валентин Бердт .- Львів: Вид-во Старого Лева, 2012 .- 268с.













Джерело
Валентин Бердт - письменник, журналіст, редактор, видавець. Народився 10 вересня 1967 року на Сумщині. Літературну творчість розпочинав як поет. Видав збірку верлібрів «Потойбіччя». Вірші та оповідання друкувались у місцевій періодиці, українських часописах «Український засів», «Медіа-поліс» та антології молодої поезії «Початки» («Смолоскип», 1998). З 2009 року активно працює в дитячій літературі. У співавторстві з донькою Яною написав книжку для дітей «Марципан Пломбірович» (2009), 2010-го побачила світ повість «Мій друг Юрко Циркуль та інші» (2010), де правдиво описано життя сучасних харківських підлітків. Лауреат творчих конкурсів «Часопис», «Часопис-2000», «Коронація слова» (2009, 2012), переможець літературної премії «Великий їжак»(2012).
    Книжки зазвичай пишуть дорослі, які чомусь певні, що у дітей і проблеми «дитячі» - оцінки в школі, «несерйозні» перші почуття, «дрібні» перемоги та поразки, «дурні» забаганки та дивакуваті витівки…
Але насправді твої будні можуть бути значно жорстокішими та складнішими. Хоча б тому, що самі дорослі зовсім не обов’язково відповідальні та сильні. Вони можуть зрадити не тільки тебе, а й себе. Вони можуть бути байдужими, а не добрими, самозакоханими, а не вихованими, просто нікчемними… А ти вже достатньо виріс, аби все це бачити й розуміти… Але ж як хочеться і далі вірити у чудові дитячі казки, де все завжди завершується щасливо! Як важливо не здатися на відкуп здоровому глуздові такого недосконалого дорослого світу!


Саме про все це й розповідає новий шкільний роман Валентина Бердта про Вадька Журбіна та його друга Юрка Циркуля.












Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ