До Дня української писемності та мови


Літературна мандрівка
 «Як не згадати Тарасові мудрі слова, що мова народу – це наша скарбниця жива». 

В день вшанування пам’яті Нестора Літописця, ми відзначаємо свято української писемності та мови.  Працівники бібліотеки-філіалу №13 разом з учнями 3-В класу ЗОШ №30 здійснили літературну мандрівку «Як не згадати Тарасові мудрі слова, що мова народу – це наша скарбниця жива».



Ми одержали у спадок сучасну українську літературну мову – багату, мелодійну, ласкаву, ніжну. Мова – наш вірний друг і помічник протягом усього життя, нею можна висловлювати все: від найновіших наукових відкриттів до найвеселіших віршів, пісень та оповідань.
Головний бібліотекар Добровольська Н.С. познайомила дітей з правилами мовного етикету. Нагадала дітям про те, що мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання.
Бібліотекар Бондар Л.А. з присутніми на заході пригадала прислів’я та приказки про мову. Вони належать до перлин українського фольклору і роблять мову образнішою.
Наприкінці зустрічі діти переглянули мультик про українську мову.







Працівники бібліотеки побажали дітям берегти рідну мову – основу нашої держави, збагачуватись духовно та звеличуватись як нація. Нехай материнське слово буде для всіх оберегом та духовним джерелом життя.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ