До Дня українського козацтва

Історичний відео-диліжанс "Подорож козацькими стежками"



Щорічно, 14 жовтня в Україні відзначають День українського козацтва. Це свято - дуже важливе для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль в становленні нашої держави. Та й історичне значення його дуже важко переоцінити. Адже, народ будь-якої країни має берегти спогади про власне минуле та пишатися своєю історією. Недарма цей день також є і Днем захисника Вітчизни. Бо слово "козак" ввійшло у свідомість нащого народу в значенні вільної людини, народного месника, борця за свободу та захисника незалежності України.
Саме тому, 12 жовтня в бібліотеці-філіалі №1 був проведений захід, присвячений Дню українського козацтва.



 Історичний відео-диліжанс "Подорож козацькими стежками" для учнів 1-2х класів гімназії №3 провела бібліотекар Вільчинська Олена Олександрівна. Діти дізналися про історію виникнення козацтва, козацьку символіку та устрій Запорізької Січі.


Свою розповідь бібліотекар супроводжувала слайдами із відеопрезентації.
Також для ознайомлення учням була представлена тематична книжкова виставка.




Проводячи даний захід, бібліотекарі бібліотеки-філіалу № 1 прагнули збагатити знання юних читачів про історію українського народу, розвити інтерес до його історії  та народної творчості, виховати повагу у них до козаків, гордість за український народ та любов до Батьківщини. Наскрізною думкою, що проходила через увесь захід, було гасло: "Пам’ятай про своє минуле, дбай про своє майбутнє". Адже, юні патріоти виховуються з самого дитинства.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ