Миколі Яненку - 75!

Вічний романтик і мандрівник - 

Микола Яненко

Джерело
Житомирщина славилась і славиться прекрасними митцями українського слова. Одне із почесних місць серед письменників-земляків належить уродженцю Попільні Миколі Михайловичу Яненку, твори якого розраховані на широку читацьку аудиторію, а передусім - на дітей молодшого та середнього шкільного віку.
7 жовтня Миколі Яненку виповнилося 75 років. До цієї знаменної дати бібліотекарі бібліотеки-філіалу №1 провели літературний бенефіс "Вічний романтик і мандрівник - Микола Яненко", який відбувся в гуманітарній гімназії № 23 з учнями 2-А класу.


На початку заходу бібліотекар Гнатюк Вікторія ознайомила дітей з нелегким життєвим шляхом письменника. З дитинства Микола Яненко мріяв писати, але доля розпорядилася інакше. Після армійської служби він обрав собі професію, далеку від літератури - вступив до Одеського морехідного училища. Обходив Микола Яненко багато морів і океанів, плавав на рибальських траулерах Далекого Сходу і Півночі. Письменник полюбив сувору природу цих країв. Неодноразово був учасником багатьох подій, адже робота рибалок дуже цікава, але важка. Враження від усього побаченого і пережитого, від небезпечних морських походів вилились у надзвичайно цікаві оповідання. Так прийшов у літературу Микола Яненко.



Його творчість - ніби маленький острів в океані української дитячої літератури. Кожне
оповідання - ніби окрема сторінка книги природи, де вирує життя рибалок. У тому світі незвичайне все: і тварини з океану, і явища природи, і люди - мужні, сильні й добрі. Сумлінна робота письменника в галузі літератури увінчалася успіхом - нагородженням премією імені Лесі Українки.
Готуючись до заходу, бібліотекарі заздалегідь знайомили дітей з оповіданнями письменника, А  також діти дізналися цікаві факти існування у природі морських мешканців, про яких йшлося у творах  Миколи Яненка. Тому учні дали гарні відповіді під час проведення вікторини "Морські мешканці".


Мета нашого літературного бенефісу була досягнута: прочитані цікаві оповідання, діти дізналися про цікаве життя самого письменника, про його подорожі та важку працю рибалки. Юні читачі були у захваті від почутого. Щоб більше дізнатися про життя морських тварин, вони із задоволенням взяли прочитати книжки Миколи Яненка, запропоновані бібліотекарем.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ