Всесвітній день захисту тварин

Дивовижний  світ тварин

4 жовтня люди всіх країн відзначили Всесвітній день захисту тварин. З 2000 року це свято відзначається і в Україні. Тому, 5 жовтня у бібліотеці-філіалі №1 відбувся тематичний захід до Міжнародного дня захисту тварин для учнів 1-2 х класів гімназії №3.

 Екскурсію по віртуальному зоопарку "Дивовижний світ тварин" провела бібліотекар Гнатюк Вікторія.
Діти дізналися про історію виникнення свята. Відзначення цього дня саме 4 жовтня не є випадковим. Адже в цей день вшановується пам’ять святого Франциска Ассізького - покровителя та заступника "братів наших менших". Новою для юних читачів була  інформація про появу першого товариства захисту тварин у Англії в 1824 році, про проголошення Декларації прав тварин 1978 року, про створення Всесвітнього товариства захисту тварин у 1981 році.


Не стоїть осторонь від захисту тварин і наше місто. Гнатюк Вікторія розповіла дітям про відкритий у місті 20 вересня цього року центр захисту тварин та показала відеоматеріал про цю подію.


Крім того, учні дізналися про вплив тварин на життя та здоров’я людини, про лікування за участі таких тварин, як коти, собаки, коні та дельфіни, про користь від спілкування людини з тваринами.
Ну звісно, не обійшлося і без мандрівки віртуальним зоопарком, яку запропонувала дітям бібліотекар, показавши відеосюжети про Київський зоопарк.


Під час проведення заходу, дітям для ознайомлення була представлена тематична книжкова виставка, з книжками якої вони із задоволенням на згадку сфотографувалися.



Діти залишилися задоволеними мандрівкою віртуальним зоопарком та, в свою чергу, розповідали цікаві історії про своїх домашніх улюбленців.


Проводячи даний захід, бібліотекарі ставили за мету донести до дітей месседж: "Якщо кожен з нас людяно буде ставитися до тварин, тоді й брати наші менші будуть у безпеці!"  Адже, цей день - свято фактично кожної третьої сім’ї, членом якої є домашній улюбленець.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ