ШАХИ - ГРА КОРОЛІВ!


20 липня у всьому світі відзначають Міжнародний день шахів. За ініціативи Всесвітньої шахової федерації ФІДЕ його святкують з 1996 року. 


Шахи – це чудова нагода для спілкування між людьми. Вони сприяють поглибленню взаєморозуміння та зміцненню дружніх взаємин. Не випадково гаслом Всесвітньої шахової федерації став вислів: «Всі ми – одна сім’я». 


Доведено, що заняття шахами зміцнюють пам’ять, розвивають аналітичні здібності й уяву, допомагають удосконалювати такі риси вдачі, як організованість, цілеспрямованість, об’єктивність. Шахи навчають бути дуже уважним і зібраним. До речі, сильні лідери не бояться програшу. Але їхні амбіції вимагають перемог. Або людина удосконалюється, або покидає гру. 


Майже в кожному місті є шаховий клуб, у якому збираються шанувальники цього виду спорту. З 2018 року в дитячій бібліотеці-філіалі №1 на Київській також відкрито шахову кімнату , яка користується серед користувачів бібліотеки великим попитом. До карантину, майже кожного дня, шахова кімната була заповнена любителями гри в шахи. Отож, давайте разом пригадаємо найцікавіші моменти … 










Чому б вам, прихильники шахів, не прийти одного вихідного дня разом із своїми друзями чи й батьками і не відновити у пам’яті знайому гру.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ