НА ВЕЛОСИПЕД ПЕРЕСІДАЙ - ПРО СВОЄ ЗДОРОВ'Я ДБАЙ!





3 червня велофани усього світу відзначають свято — Всесвітній День велосипеда.
Під час карантину велосипед здобув особливу популярність, бо став чи не єдиним доступним засобом пересування, коли громадський транспорт працював в обмеженому режимі, або взагалі зупинився.



Велосипед — простий, недорогий, надійний і екологічно чистий вид транспорту, який використовується вже два століття. Він не тільки допомагає людям вести здоровий спосіб життя, але і сприяє дбайливому ставленню до навколишнього середовища. 

Свято всіх роверістів дуже молоде, воно було запроваджено ООН 12 квітня 2018 року за ініціативою соціолога Лешека  Сібільського. Юнаком Сібільський входив до національної збірної Польщі з велоспорту, тож не дивно, що саме він став популяризатором велосипеду та засновником свята.
Символом велодня є картинка, на якій зображено чоловічка, який тримає над своєю головою велосипед на зеленому тлі.


Україна поки що не входить у першу 10-ку країн, які можна назвати «велосипедними», але статистика показує, що щороку популярність цього транспорту швидко зростає.
Навіть обкладинки і сторінки деяких книг можуть бути рекламою велосипеда, як найкращого виду транспорту для дітей, підлітків та дорослих. У нашій бібліотеці на Київській теж є такі книжки.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ