КОЗАЦЬКИЙ ДУХ НЕПЕРЕМОЖНИЙ!



14 жовтня відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Саме Покрова була одним із головних свят запорізьких козаків, вони вважали Її своєю заступницею і покровителькою. Саме тому цього дня відзначають День українського козацтва.
 З 2014-го року 14 жовтня стало державним святом - Днем захисника України.


З давніх-давен нашому народові доводилося відстоювати права на свободу і вільне існування, адже наша земля завжди була щедрим і багатим краєм, на який зазіхали вороги. Козаки боронили рідний народ і свою землю, прагнули свободи, незалежності і утворення власної самостійної держави.
Доблесні воїни, втікачі, українські лицарі та хоробрі захисники — як тільки не називали козаків...



До Дня українського козацтва у нашій дитячій бібліотеці відбувся ігровий майданчик «Козацький дух непереможний».



Під час заходу учні 3-г класу гуманітарної гімназії №23 дізналися багато цікавинок про козаків, їх подвиги, культуру та побут, переглянули відеопрезентацію по темі.



 Школярики захоплено гортали сторінки книжок, розглядаючи літературу, представлену на книжковій виставці.




 Найбільші емоції у малечі викликали конкурси, в яких вони приймали участь на ігровому майданчику:  малювали козака у «Конкурсі майстерних художників», проявили неабияку  козацьку спритність у естафеті «Біг у мішках», влаштували справжні «Перегони на іграшкових кониках»,  перевіряли козацьку силу «У кого сильніша рука».












 Підсумовуючи сьогоднішні змагання, можна з упевненістю стверджувати, що наші юні козачата - достойні нащадки своїх славних предків-запорожців! І, сподіваємось, кожен з них своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ