ІНФОРМАЦІЙНА ЦІКАВИНКА "15 ФАКТІВ ПРО КИТАЙ"






- Що ви знаєте про Китай?
З таким запитанням звернулися бібліотекарі дитячої бібліотеки на Київській до своїх юних користувачів, які завітали на інформаційну цікавинку «15 фактів про Китай». Діти пригадали, що є Велика Китайська стіна, там розвиваються бойові мистецтва, мабуть, і все…  
Бібліотекарі запропонували  відвідувачам ближче познайомитися із цією загадковою країною, адже 2019 рік проголошений роком Китаю в Україні. 




 Діти ознайомились із найбільшою за населенням країною світу та  дізналися чимало  цікавих  фактів про історію Китаю, його природні  ресурси  та багату культуру. Захід супроводжувався мультимедійною презентацією «Цікаві факти про Китай», звучала мелодійна китайська музика. Читайлики з цікавістю переглядали книги про Піднебесну, які розповідають про історію, культуру та  економіку країни.




 Захід завершився майстер-класом з виготовлення китайського віяла – такого доречного влітку. 










А ще пригощалися полуницями та запускали китайського ліхтарика, який за східними віруваннями приносить удачу. 





Стародавня китайська мудрість говорить: «Подорож в тисячу миль починається з одного кроку». Сподіваємося, що наша зустріч стане для діток першим кроком в пізнанні стародавньої цивілізації світу, а когось в майбутньому спонукає до подорожі в дивовижний Китай.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ