Літературні читання

Який слід повинна залишати людина на землі?


У Сухомлинського вагоме слово
В дитячих душах колосом зросло.
І не струхнявіє воно ніколи,
Бо в своїм серці щастя він несе й добро.

«Ви живете серед людей. Кожен ваш вчинок, кожне ваше бажання позначаються на людях... Робіть так, щоб людям, які оточують вас, було добре», — писав відомий український педагог і письменник Василь Олександрович Сухомлинський.
Його твори формують у дітей найголовніше — людяність. Вони вчать маленьких читачів відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших...

До 100-річчя від дня народження В.О. Сухомлинського у нашій дитячій бібліотеці на Київській пройшли літературні читання: "Який слід повинна залишати людина на землі?"




Діти, затамувавши подих, уважно слухали інформацію бібліотекаря про найцікавіші моменти з біографії письменника. Особливі враження у школярів викликала розповідь про дитячі роки Василя Олександровича.












Потім учні гуманітарної гімназії №23 ознайомились із творами Василя Сухомлинського для дітей. Далі вони по черзі читали вголос його повчальні притчі та казки, жваво обговорювали прочитане та взяли активну участь у грі-вікторині "Якщо ти добра людина, то повинен..."









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ