День українського козацтва

З козаків візьмемо приклад

                                     14 жовтня - День українського козацтва.
Це свято, яке відзначається щорічно в день святої Покрови Пречистої Богородиці. У цей день також відзначають державне свято - День захисника України.





      До Дня українського козацтва у бібліотеці, для учнів молодших класів гімназії №3, було проведено козацькі розваги "З козаків візьмемо приклад". 
Діти здійснили цікаву віртуальну "Подорож козацькими стежками" у далеке минуле, з якої дізналися про історію виникнення українського козацтва. 






 Щоб стати справжнім козаком, а саме - сильним, спритним, мужнім, кмітливим та дотепним -  потрібно пройти нелегку школу та суворі випробування.  
Тому бібліотекарі запропонували юним козачатам спробувати свої сили у козацьких розвагах.
 Учасники поділилися на дві команди-"курені", кожен з яких вибрав собі кошового отамана та влучну назву "Крутивус" та "Вернигора". Хлопці змагалися у різних конкурсах, а саме: "Сильна рука", "Перетягування канату", "Влучити в ціль", "Намалюй козака", "Гопак".  А дівчата активно їх підтримували.












                          Підсумок козацьких розваг - перемогла дружба!
 Отож, ми впевнені, що наші діти -  достойні нащадки славних українських козаків і кожен з них доведе своїми вчинками і добрими справами, що козацькому роду нема переводу!!! 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ