Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Медіа-урок до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом:
 "ВІЛ! СНІД! У одному слові стільки бід"

1 грудня весь світ відзначає день боротьби зі СНІДом. Саме тому, в бібліотеці-філіалі №1 для учнів 1-2 класів гімназії №3 був проведений медіа-урок "ВІЛ! СНІД! В одному слові стільки бід".

Бібліотекар Шпаківська Світлана розповіла дітям про імунітет, СНІД та ВІЛ, вказала на те, як розшифровуються ці назви. Також було акцентовано увагу на тому, коли можливо і неможливо заразитися на СНІД.


Для кращого сприйняття почутого, учні змогли переглянути відеосюжет "СНІД - знак біди". 


Також бібліотекар обговорила з юними відвідувачами різноманітні ситуації стосовно можливості заразитися та профілактики захворювання на СНІД.
Крім того, Шпаківська Світлана привернула увагу дітей до проблеми ставлення оточуючих до людей, хворих на СНІД. З метою виховання толерантного ставлення до таких осіб, учням було запропоновано на паперових сердечках записати свої побажання таким людям та потім, за бажанням, прочитати їх вголос.





При проведенні даного медіа-уроку була досягненна мета - у юних користувачів бібліотеки було сформовано уявлення про ВІЛ та СНІД, як реальну загрозу життя людини, та виховано гуманне та толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ