Правове виховання дітей

Правовий букварик "Я теж маю право"
Джерело

Життя кожної дитини є найціннішим. Не тільки для батьків, а й для кожної держави.
Саме тому, сьогодні 8 червня в нашій бібліотеці відбувся масовий захід, який був присвячений правам дитини, правовий букварик: "Я теж маю право".







Під час заходу бібліотекар Гнатюк В.В. розповіла дітям про те, як можна захищати свої права та допомогти у цьому своїм друзям. Дітям було цікаво дізнатися про свої права та обов’язки. 




 Учасники заходу переглянули цікаві відео, які стосувалися теми заходу. Зокрема, відео: "Конвенція ООН про права дитини", "Права дитини" та мультфільм "Права дитини в Україні".



Бібліотекар познайомила дітей з основними положеннями Конвенції про права дитини та іншими законодавчими документами, які захищають права дітей в Україні. Наприкінці правового заходу   бібліотекар провела для учнів "Казкову правову вікторину", під час якої діти показали гарні знання своїх 
прав та обов’язків.



Ми, бібліотекарі, впевнені, що такі заходи потрібні і корисні для наших маленьких читачів.  Донесли до дітей, що і діти і дорослі повинні усіма силами намагатися розуміти та берегти один одного, не лише у своїй родині чи серед своїх друзів, а й у всьому світі. А для цього треба знати свої права та обов’язки.




















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ