День Святого Миколая


                            Гостинці від Миколая

Джерело
     Жив колись давно на світі
     Десь у Азіїї юнак.            
     Роздавав дарунки дітям                         
     Той багатий одинак.
               Бідним дітям у потребі
               Дарувати він любив,
               Аж Господь Вседобрий в небі
               Миколая полюбив.
     Став епископом всезнаним
     Миколай і чемно жив,
     Особливої пошани 
     Він у Бога заслужив
              Запитав Господь:"Що хочеш
              За свої заслуги ти?".
              - Хочу, Господи, я хочу
              Раз на рік на землю йти.
    І отак щоразу, діти,
    Вам щороку Бог дає:
    Миколай мандрує світом,
    Подарунки роздає.
   
       
 Дуже давно в місті Мірра (Італія) жив хлопець на ім’я Миколай. Він був єдиною дитиною в дуже багатій родині, але батьки померли рано. Тому Миколай став відлюдником, мрійником, звернувся до вивчення наук. Легенда розповідає, що одного разу Миколай дізнався, що на околиці міста живе бідна дівчина, яка не може вийти заміж тільки тому, що не має посагу. Хлопець вирішив зарадити біді дівчини. Уночі він прийшов у її дім і непомітно підкинув пакунок із необхідною сумою грошей їй у вікно. Ясна річ, бідна дівчина вирішила, що це втручання неземних сил, і містом поширилася чутка, що янгол спустився з неба й допоміг закоханим. Це була найщасливіша подія в житті Миколая, він зрозумів, що його призначення - робити добро. Ще багато добрих справ зробив Миколай, і весь час він ховався, не виказуючи свого імені, а місто дивувалося все більше. Але люди дуже цікаві, тому й вистежили хлопця.  Коли вони дізналися, хто насправді цей добродій, то зробили його своїм єпископом. По смерті він був канонізований. За переказами, навіть його святі останки мають надзвичайні властивості: вони зберігаються нетлінними й виробляють чудесне миро, від якого багато людей зцілилося.
Напередодні 19 грудня (а саме цього дня святкуємо День Святого Миколая) до дітей України має завітати Святий Миколай і покласти під подушки або в чобітки миколайчики - приємні подарунки від доброго святого за гарну поведінку протягом року.
До обов’язків Святого Миколаявходить оберігати диких тварин, людей від стихійних лих, у першу чергу на воді. Саме тому Святого Миколу дуже шанують рибалки, беруть із собою на промисел образ чудотворця.





    Щиро вітаємо Вас із Днем Святого Миколая. Сердечно бажаємо Вам, шановні, здоров’я, добра, радості та великої духовної благодаті.

Щастя, добра та злагоди Вам і вашим родинам!

















                        

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ