ВРЯТУЙМО ПЛАНЕТУ РАЗОМ!


5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища. 


«Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами» – такі слова звучали у зверненні до генерального секретаря ООН, діячами науки й куль­тури з 23 країн світу. У травні 1971 року екологічно стур­бована спільнота почала свою безпрецедентну боротьбу із забрудненням навколишнього природного середовища.
Ця дата – одна з найважливіших подій екологічного календаря – була започаткована Генеральною асамблеєю ООН 15 грудня 1972 року і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. 


У 1972 році у Стокгольмі відбулася Всесвітня конференція із захисту довкілля, на якій були присутні повноважні представники 113 держав. Учасники конференції ухвалили рішення щодо щорічного проведення Всесвітнього дня охорони довкілля 5 червня.
 

Всім нам добре відомо, що найважливішою проблемою для людини є проблема виживання. Жодні блага цивілізації не замінять чистого повітря, вільних від шкідливих домішок продуктів харчування і води.


Життя людини залежить від того, в якому стані ми збережемо багатства нашої планети. 


Земля – наш дім. Можливо це єдина планета, на якій існує життя у Всесвіті. Хіба не заслуговує вона нашої любові? Але на сьогодні ми маємо велику кількість свідчень про те, що людина є не бережливим, а самовпевненим землевласником. 



 Наша планета серйозно хвора. У двері будинку людства стукають лиха майбутніх екологічних катастроф. 



Врятуймо природу разом !!! 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ