ЛІТО В СТИЛІ "ЕКО"


Атракцію «Літо в стилі ЕКО» відкрито! Бібліотека на Київській розпочинає цикл пізнавальних заходів про свідоме життя в екопросторі. Найдорожчим надбанням людини є здоров’я, а тому наш обов’язок берегти та зміцнювати його. Бути молодим та здоровим допоможуть лікарські рослини. 




Червень – благодатна пора для збирання лікарських рослин, коли вони набирають найбільшу кількість корисних речовин. У цей час зацвітають липа, календула,ромашка, конюшина, деревій та багато інших. Ці рослини входять до складу цілющих фіточаїв. 


Тому ми розпочинаємо нашу атракцію «Літо в стилі ЕКО» з відвідин бібліотечного фітобару та пропонуємо вам рецепти смачнющих, цілющих чаїв. 


Рецепт 1. Листя ожини, малини, кропиви, суниці і яблучна шкірка – усе в рівних пропорціях. Це вітамінна суміш, яка зарядить організм силами для боротьби із застудою і поліпшить травлення. 


Рецепт 2. Плоди шипшини, листя ожини, шматочки яблука, листя м’яти, перцевої м’яти, полуниці і пелюстки троянди – вітамінний, заспокійливий ефекти, застосовують при грипі, ангіні, запальних захворюваннях порожнини рота. 


Рецепт 3. Листя фіалки запашної з медом (1:10) – пити теплим з медом по 1/3 склянки тричі на день при бронхітах, сильному кашлі. 


Рецепт 4. Шипшина, чорниця, журавлина, полуниця і ожина, листя бузини, чорної смородини і обліпихи, пелюстки соняшнику – вітамінний збір, який зміцнить сили, має потогінний ефект. 


Насолоджуйтеся незвичним поєднанням фруктів, квітів і трав і будьте здорові!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ