ХВИЛИНКА-СПОМИН "НЕЗГАСНІ СВІЧЕЧКИ БОЛЮ І СКОРБОТИ"



Щороку в кожну четверту суботу листопада відзначається сумна дата в історії нашої країни – День пам’яті жертв Голодоморів. Ввечері, 23 листопада,о16 годині, разом із всією Україною, ми поставимо на вікно запалену Свічку пам’яті



Напередодні, у дитячій бібліотеці на Київській, пройшла хвилинка-спомин «Незгасні свічечки болю і скорботи», під час якої учні 2-го класу гуманітарної гімназії №23 долучилися до вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. 


Нелегко говорити з дітьми на таку важку тему, адже вони не можуть повністю зрозуміти жахи, які супроводжували цю трагічну сторінку історії України. 
Тож, навіть створено доступний символ Голодомору для дітей - "Незабудьки пам'яті".


Бібліотекарі, у доступній для дітей формі, за допомогою анімаційного фільму та відео про дитячу екскурсію до Національного музею «Меморіал жертв Голодомору», зробили все, щоб школярі свідомо та переконливо пом’янули невинних жертв геноциду українського народу.



В кінці заходу всі присутні, запаливши свічку на знак пам’яті про заморених, штучно створеним на території України, голодом, вшанували загиблих хвилиною мовчання. 







Сподіваємось, що ми підготували учнів гідно виконати обряд запалення Свічки пам’яті, і вони приєднаються, разом з батьками, бабусями і дідусями, родичами, до Всеукраїнської поминальної акції в День пам’яті жертв Голодомору.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ