ОСТРІВ СКАРБІВ У ХОРОШЕВІ


А чи знаєте ви про те, що у Хорошеві (колишній Володар-Волинський) є унікальний музей мінералів та коштовного, декоративного каміння, аналогів якому немає більше ніде в Україні? Знаєте, чули, але ніколи там не були. А ми, бібліотекарі, були, бачили, чули та хочемо поділитися враженнями із своїми користувачами.



 
Тому ми запросили у краєзнавчу розвідку «Острів Скарбів у Хорошеві» першачків гімназії №23. Діти здійснили захоплюючу віртуальну мандрівку залами музею. У вітринах музею демонструються зелені кристали берилу, ніжно-блакитні аквамарини, прозорі зразки гірського кришталю, димчастого кварцу та чорного моріону; рожеві, блакитні і поліхромні топази, багряно-фіолетові кристали аметисту та багато інших дивовижних мінералів та гірських порід. Всього їх біля 1800 зразків із геологічних утворень України,    Європи, Америки, Африки та інших місць світу.

\




 У читальному залі бібліотекарі організували для юних екскурсантів міні-музей каміння, яке можна було не тільки розглянути, а й потримати в руках. 







Та навіть усіх слів і світлин замало, аби повністю зобразити в уяві картинку тієї неймовірної краси. Треба просто купувати квиток або сідати в автомобіль і їхати у Хорошів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ