ГРА МАЙБУТНІХ КОРОЛІВ



Шахи.... Цю гру називають інтелектуальною, спортивною, а дехто вважає, що це навіть не гра, а ціле мистецтво. Як стверджують дослідники, шахи виникли в Індії за кілька сотень років до нашої ери. Проте й зараз вони дуже популярні у світі, зокрема серед дітей. 




 І от сьогодні, розпочавши голосні читання книги Ю. Чеповецького «Пригоди шахового солдата Пєшкіна», ми сподіваємося що другокласники гімназій №23 зацікавляться світом шахів,  познайомитися з якими юним читачам  допоможуть герої  казки.






На сторінках цієї книги читайлики зустрінуться  з Кольком Пижиковим та його товаришем Петрусем Півничуком — завзятими гравцями в шахи — і всі разом спостерігатимуть за цікавим шаховим світом, у якому спалахують війни між двома ворожими арміями. У цьому світі є веселий чижик Пижик, що ніяк не навчиться літати, щебетуха Маша-Ромаша, хитрющий кіт Васько й підступний крутій павук Лапоніг. Та головним героєм подій виступає «геть оббритий, в атаках битий, перемогами знаменитий» шаховий солдат на прізвище Пєшкін.






Знайомство з історією виникнення шахів та спроби гри подарували дітям радість творчості і водночас стали ефективним інструментом розумового розвитку.





    Запрошуємо і Вас до шахової кімнати у дитячій бібліотеці на Київській  долучатися до інтелектуального виду спорту та оволодіти мистецтвом гри в шахи!!! 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ