АКЦІЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ "ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ"



Горить свіча і пам’яті сльоза,
Додолу з неї краплями стікає,
Земля ридає, плачуть небеса,
Героїв Україна пам’ятає.
20 лютого вся Україна відзначає День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Їх подвиг безсмертний, й ті трагічні події, які відбувалися на головному Майдані України у Києві,  з 19 по 21 лютого 2014 року, що назавжди увійшли у нашу історію,  не могли залишитися без уваги.
З метою патріотичного виховання, у дитячій бібліотеці на Київській пройшла акція пам’яті «Герої не вмирають».


У наш час школярі вже знають, що герої – це мужні, незламні, хоробрі, а ще відважні й самовіддані люди, які здійснюють великі вчинки на благо інших. Саме такими були Герої Небесної Сотні…


Бібліотекарі разом із учнями гуманітарної гімназії №23 провели патріотичну годину на Майдані  Корольова та поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні.








Також, біля меморіалу пам’яті Небесної Сотні на фасаді Михайлівської церкви, із сумом в очах, діти вшанували  пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання. Із тривогою в голосі, маленькі школярики, разом із бібліотекарями читали вірші присвячені Героям Небесної Сотні. 






І, запаливши свічечку пам’яті, спільно молились за мир, спокій та єдність нашої країни.
Небесній сотні, шана й молитви
За чисті душі, що злетіли в небо
Їм шлях високий Боже освяти
І в мирі Господи прийми до себе.





Ми сподіваємось, що завдяки акції пам’яті Героїв Майдану – «Небесної Сотні» діти зрозуміли, хто такі справжні патріоти, котрі в пам’яті нащадків житимуть вічно.
Слава Україні! Героям Слава!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ