МАЙСТЕР-КЛАС "ВІТАЛЬНА ЛИСТІВКА-ВАЛЕНТИНКА"



Сьогодні, 14 лютого , ніжне і зворушливе свято закоханих - день Святого Валентина.  У цей день обов’язковим подарунком є валентинка. Напередодні свята в магазинах з’являється  безліч різноманітних сувенірів та листівок. Що ж таке валентинка і звідки вона прийшла до нас?!
     Найдавнішій відомій валентинці близько 500 років. Вона зберігається в Британській бібліотеці і являє собою лист закоханої дівчини нареченому.


     Спочатку листівки виготовлялися власноруч.  Кожен намагався зробити свою валентинку особливою і непровторною. І лише, на початку 1800-х років, з’явилися фабричні листівки. Це започаткувало ЇХ масовий випуск.





     Але не дивлячись на великий асортимент вітальних листівок, найкращими завжди вважалися валентинки, зроблені своїми руками .
     Тому сьогодні, дівчатка – активні читачки дитячої бібліотеки-філіалу №1, зібралися на майстер-клас по виготовленню вітальної листівки у формі долоньки-сердечка.




Після невеличкого екскурсу в історію виникнення листівок, бібліотекарі разом із дітьми взялися за створення своїх шедеврів.  Кожен намагався 
втілити свою фантазію, зробити валентинку особливою, неповторною. І в них це вийшло! Кожна дитяча робота була прекрасна по своєму.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ