До ювілею Грушевського



       Віртуальний екскурс в історію: "Михайло Грушевський - перший президент України"


28 вересня до 150-річчя з дня народження М.С.Грушевського в біліотеці філіалі №1 відбувся тематичний захід. Віртуальний екскурс в історію "Михайло Грушевський - перший президент України" був проведений бібліотекарем Вільчинською Оленою Олександрівною для учнів    1-2-х класів гімназії №3 м. Житомира.

Бібліотекар ознайомила дітей з життєвим та творчим шляхом М. Грушевського, ювілей від дня нородження якого відзначатиметься 29 вересня, звернула увагу на цікаві факти його біографії.



Також юним читачам бібліотекарем була представлена тематична книжкова виставка творів самого М. Грушевського та матеріалів про цю видатну особистість.




Перегляд відеосюжету про М.Грушевського із серії "Обличчя української історії" дав змогу юним відвідувачам бібліотеки краще засвоїти почуте під час віртуального екскурсу в історію.




Проводячи даний віртуальний екскурс в історію, ми, бібліотекарі, хотіли донести до юних читачів інформацію про таку видатну особу, як М.Грушевський. Щоб, не дивлячись на свій юний вік, діти знали історію своєї батьківщини. І щоб кожен з них усвідомив, що Грушевський - це не лише табличка з назвою вулиці чи обличчя на купюрі в 50 гривень, а й - видатний український історик, археолог, літературознавець, соціолог, публіцист, письменник, організатор української науки, громадський політичний та державний діяч.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ