До Всеукраїнського дня бібліотек

Вереснева зустріч 
до Всеукраїнського дня бібліотек

29 вересня до Всеукраїнського дня бібліотек в бібліотеці-філіалі №1 відбувся захід для учнів 1-2х класів Житомирської гімназії №3. Вересневу зустріч до Всеукраїнського дня бібліотек "Бібліотеки потрібні дітям - діти потрібні бібліотекам" для юних читачів провела бібліотекар Шпаківська Світлана Віталіївна.



Діти дізналися про історію виникнення свята, про першу бібліотеку Київської Русі. Особливе зацікавлення у юних відвідувачів викликала легенда про батьківську книгу, яку розповіла Шпаківська Світлана, говорячи про професію бібліотекаря - "провідника, який допомагає книзі знайти дорогу до серця читача".



Для того, щоб школярі змогли здійснити віртуальну мандрівку до найкращих бібліотек світу, їм було запропоновано переглянути відеосюжет "20 найкращих бібліотек світу".




Крім того, під час зустрічі діти змогли ознайомитися з тематичними книжковими виставками, представленими в різних відділах бібліотеки.




Ми, бібліотекарі, завжди раді хорошим читачам, запрошуємо усіх, хто любить читати, не забувати дорогу до книжкового дому. І маємо надію на те, що ланцюжок "книга-бібліотекар-читач" завжди буде нерозривним. Адже, читач не може існувати без книги, а книга - без читача. А ланка, що поєднує їх - бібліотекар.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ