Голодомор

"Пам’ять треба берегти"

Джерело

Героїчна і водночас трагічна історія України. Вона знала багато важких часів – стихійні лиха, війни, соціально-політичні заворушення та інші негаразди спричиняли різні кризові явища, серед яких були «винищення, голод, і меч». Протягом століть український народ, оселившись на родючих землях, на берегах повноводних рік, поруч з великими торговельними шляхами, приголомшував світ своїми злиднями і неволею.
Та найтрагічніші події чекали на Україну в ХХ столітті. Україна вперше пережила штучний голод – масове вбивство мільйонів своїх громадян, цинічне, цілеспрямоване, безжальне. На щедрому українському чорноземі вмирали у страшних муках мільйони людей. 
Найтрагічнішою сторінкою української історії є голодомори ХХ ст. Їх було три. Найстрашнішим був голод 1932-1933років, який забрав за різними підрахунками близько 9 млн. життів. Національна пам'ять формує національну свідомість. Без національної пам’яті немає майбутнього нації.

Саме тому сьогодні, 26 листопада в нашій бібліотеці пройшов урок-реквієм: "Пам’ять треба берегти", присвячений до Дня вшанування жертв голодомору та політичних репресій, який буде відзначатися в четверту суботу листопада.

До бібліотеки завітали учні 2-3 класів гімназії № 3.



На початку заходу бібліотекар читального залу Груздова Людмила познайомила учнів з книгами, присвяченими Голодомору 1932-1933 років.




Також бібліотекар провела з дітьми коротку бесіду: "Голодомор мовою фактів".


Учасники заходу підготували віршовану композицію: "Скорботна свічка пам’яті святої".



Бібліотекар Груздова Людмила продемонструвала  дітям комп’ютерну презентацію: "Пам’яті жертв Голодомору" на фоні пісні "Свіча" Оксани Білозір.


В кінці заходу діти запалили свічки та вшанували хвилиною мовчання всіх жертв Голодомору 1932-1933 років.
Наостанок всі учасники заходу прослухали пісню "Молитва за Україну.

Дорогі друзі! Не забудьте запалити свічку. кожен у своїй домівці та вшанувати жертв Голодомору в Україні.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ