День Перемоги

"Вклонімося величним тим рокам"


Красу, що дарує нам природа,                                  
Відстояли солдати у вогні,
Травневий день сорок п'ятого року
Став останньою точкою у війні.

За все, що є зараз у нас,
За кожен наш щасливий час,
За те, що сонце світить нам,
Спасибі доблесним воякам -
Нашим дідам і батькам.
Недарма сьогодні лунають салюти
В честь нашої Вітчизни,
В честь наших солдат!
(А. Сурков)

Надзвичайно важливим етапом у житті нашої країни стала Велика Вітчизняна війна. Вона певним чином відображає зв’язок поколінь, підносить велич народного духу, його вольнолюбну сутність, історичну мудрість, здатність до самопожертви та небачену стійкість.
Перемога над фашистською Німеччиною 9 травня 1945 року - це одна з найвизначніших подій світової історії, національна та військова гордість нашого народу. саме ця подія об’єднала народ перед обличчям спільної біди. На боротьбу з фашистськими загарбниками піднявся весь люд - і малі, і старі, і чоловіки, і жінки.Весь народ сприйняв цю війну як справедливу, священну, всенародну. 
Минають роки, відлітають у вічність. Пройшло вже багато років, відколи замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов на нашу землю мир довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною людського життя. Все далі відходять грізні і важкі роки Великої вітчизняної війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя. Кожен із нас поділяє думку, втілену в словах: "Ніхто не забутий, ніщо не забуто".
Люди старшого покоління пам’ятають: травень того незабутнього 45-го був напрочуд теплим і сонячнимю Ніби сама природа відчувала радість довгоочікуваного визволення, що прийшло на нашу земля.
Дійсно пам’ятати про ті дні, шанувати людей, які вибороли перемогу - це наш обов’язок.   

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ