Бесіда-спогад "Тихі зорі вічної пам’яті"

взято тут
    Минають роки, відлітають у вічність. Виповнилося 69 років з часу визволення нашої країни від німецько-фашистських загарбників.     69 років з тої травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, настав мир, довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною - ціною крові та сліз. Саме до цієї дати наша бібліотека провела бесіду - спогад  "Тихі зорі вічної пам’яті".




        Бібліотекар старшого абонементу Шпаківська Світлана Віталіївна ознайомила присутніх на заході дітей з основними історичними фактами Великої Вітчизняної війни, представила дітям оформлену книжкову виставку "Миттєвості війни".
    Велике враження на дітей справила розповідь про дітей, які брали участь у військових подіях. Діти війни... Війна забрала в них отчий дім, материнську ласку, батьківську турботу, безхмарне дитинство і юність.    
      Діти приймали активну участь у заході, доповнюючи розповідь бібліотекаря. Вони виразно та зворушливо зачитали віршовані рядки, в яких згадуються тяжкі роки війни та мільйони загиблих у ній людей.   
      Але ніколи не будуть забуті імена тих, хто в тяжкий для нашої країни час здійснив неповторні подвиги, хто не пощадив самого себе, заради щастя нинішніх поколінь. Подумайте тільки, яке величезне щастя випало наступним поколінням - 
69 років мирного життя.

        В кінці заходу діти вшанували загиблих у Великій Вітчизняній війні хвилиною мовчання і запалили свічку  пам’яті.

        Дорогою ціною дісталася нам Перемога. Ми впевнені, що 
проведення таких заходів сприятиме патріотичному вихованню підростаючого покоління. Пройдуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться пам’ять про них, про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, яка забрала життя мільйонів людей, принесла лихо і горе на нашу українську землю. І від нас усіх залежатиме, щоб це залишилося у пам’яті наступних поколінь. Бо без пам’яті немає майбутнього. Уклонімося ж тим, хто поліг у бою... Хто покрив свою землю собою.
        
     

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ