ПОЕТИЧНИЙ ЗОРЕПАД "ВІРШІ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ - ДІТЯМ"


Щовесни,коли тануть сніги
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуємо пам’ять Шевченка


Щороку   ми проводимо Шевченківське свято, аби не просто вшанувати пам’ять геніального поета, а й відчути його невмируще слово серцем.
 Отож, і сьогодні, дитяча бібліотека на Київській запросила учнів гуманітарної гімназії №23 на поетичний зорепад «Вірші великого Кобзаря – дітям». Бібліотекарі запропонували малечі  перегляд відеопрезентації «Дітям про Тараса Шевченка», з якої дітки дізналися про нелегке життя поета.




Сьогодні, у бібліотеці,  Шевченківське слово звучало із уст наймолодших читачів. Діти читали вірші великого Кобзаря не тільки напам’ять, а й з різних носіїв інформації – книжок, планшетів, мобільних телефонів, електронної книжки. А, міні-вікторина за творами Шевченка, показала гарне знання дітьми віршів поета.








Для розминки бібліотекарі запропонували дітям водити гру-хоровод «Подоляночка» , в яку, можливо, грав маленький Тарасик.





Родзинкою свята став флешмоб, під час якого діти з літер утворили слово «Кобзар»!!!
Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Вивчаймо його, виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу:
Свою Україну любіть,
Любіть ЇЇ… Во время люте,
В останюю тяжкую минуту
За неї Господа моліть.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ