Зустріч-порада


Обери майбутнє без цигарок



Кожні чотири хвилини помирає людина, смерть якої зумовлено курінням сигарет. Курець живе на 6 – 8 років менше, ніж його ровесник, який не курить. Причина одна: куріння – надзвичайне лихо і велика небезпека для здоров'я.








Люди, котрі курять, перш за все не впевнені у собі, не вміють протистояти тиску оточуючих. Підлітки починають курити саме для того, щоб відчути себе дорослими, самостійними людьми, справжніми «суперменами».



 Основною складовою тютюну є нікотин. Нікотин - це надзвичайно сильна отрута, що діє переважно на нервову систему, травлення, а також на дихальну і серцево-судинну системи. Навіть одна сигарета шкідлива для всього живого. Отже, смерть від нікотину може настати, якщо підліток одночасно викурить півпачки сигарет, а для дорослої людини смертельна доза — пачка сигарет. Проте відомі випадки смерті навіть від викурювання 2-3 сигарет.





Про ці та інші шокуючі факти впливу куріння на організм людини, про здоровий спосіб життя дізналися учні гімназії №23 під час зустрічі "Обери майбутнє без цигарок".






Під кінець зустрічі діти побажали один одному :
"Я тобі, а ти мені Нікотину скажем - Ні!
Ми тепер без вороття 
За здоровий стиль життя!" 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ