До 65-річчя Г.П.Мокрицького

Краєзнавчий портрет до 65-річчя Г.П.Мокрицького:
"Знайомтесь: знавець міста Житомира - Георгій Мокрицький"

Любити свій край означає знати не тільки його сучасне, а й минуле, оскільки ці знання підносять і звеличують кожного з нас, наповнюють гордістю наші серця, розширюють світогляд. Пам’ять – одна з найцінніших особливостей цивілізованої людини. Адже на пам’яті тримається рід людський. 

Тому особливої пошани заслуговують люди, які намагаються не просто зберегти цю пам’ять, а й – донести свої знання до інших. До таких людей належить і Георгій Павлович Мокрицький.

 26 січня в бібліотеці-філіалі №1 для дітей ЦБС м. Житомира відбувся захід - краєзнавчий портрет: "Знайомтесь: знавець міста Житомира - Георгій Мокрицький" Цей захід для учнів гімназії №3 провела бібліотекар Вільчинська Олена.

Юні відвідувачі бібліотеки дізналися про факти з біографії Георгія Мокрицького.
Також вони переглянули відеопрезентації "Архітектурні родзинки Житомира" та "Цікаві пам’ятники Житомира", після яких із задоволенням розповідали про свої улюблені куточки міста. 



Бібліотекар представила книжкову поличку праць нашого земляка, якими в будь-який час діти зможуть скористатися у бібліотеці.




Для кращого засвоєння знань була проведена вікторина, що пройшла у вигляді гри "Морський бій". Юні користувачі бібліотеки розділилися на дві команди і розпочалася захопливе змагання. За кожним влучним пострілом ховалося запитання про місто та його дослідника - Георгія Мокрицького.




Після інтелектуального змагання бібліотекар запропонувала дітям проявити свої творчі здібності та доповнити або й створити власний герб міста. Діти із великим захопленням взялися за олівці та почали викладати свої ідеї на папері. Коли творчий конкурс закінчився, було обрано переможця - Пічкур Марію.






Загалом, увесь захід пройшов у атмосфері інтерактивного спілкування та гри, він приніс юним читачам масу задоволення, викликавши великий інтерес до книг Мокрицького.



Проводячи даний захід, бібліотекарі мали на меті не лише ознайомити юних користувачів з фактами біографії Г. Мокрицького, а й - прищепити їм любов до своєї малої батьківщини, розвивати почуття гордості за своє рідне місто та бажання краще пізнати його.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ