Всесвітній день космонавтики та авіації

Віртуальна подорож: "Безмежний космічний простір"

Всесвітній день авіації та космонавтики - свято, яке установлене на честь  відзначення першого польоту людини в космос.
В Україні 12 квітня відзначається як День працівників ракетно-космічної галузі України. Українці давно змусили увесь світ шанувати наш "космічний" потенціал. Українські науковці змінювали історію своїми винаходами, а численні космонавти безстрашно виконували місію землян у Всесвіті. Наші земляки стали основоположниками астрофізики у світі, розробили теорію радіовипромінювання Сонця та метод визначення швидкості осьового обертання зірок, вперше здійснили зварювання у віддкритому космосі.  
Наша бібліотека також долучилася до відзначення цього свята і провела
віртуальну подорож: "Безмежний космічний простір". 



У цьому заході взяли участь учні 1-го класу гімназії № 23. На початку віртуальної подорожі бібліотекар читального залу Груздова Людмила познайомила дітей з виставкою: Космос - вчора, сьогодні, завтра", присвяченої до Дня космонавтики та авіації.


Учасники заходу дізналися про історію освоєння космічного простору, перших винахідників космічних кораблів та космонавтів. Зокрема, про Костянтина Ціолковського, Сергія Корольова, Юрія Гагаріна та Леоніда Каденюка.
Крім того діти переглянули цікаві відео: "Космонавтика - як люди підкорювали космос", "Юрій Гагарін", Сергій Павлович Корольов - людина для якої не існувало меж".
Бібліотекар провела для учнів вікторину: "Знавці космосу", під час якої вони були активними та давали правильні відповіді.
Наостанок всі учасники заходу переглянули цікавий мультфільм: "Білка та Стрілка. Зоряні собаки". 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творчість братів Грімм

Всесвітній день дитини

ВЧИМОСЯ ГОВОРИТИ КОМПЛІМЕНТИ